Activiteitencommissie Vruchtenbuurt

Een van de doelen van het Wijkberaad is de betrokkenheid van de bewoners bij hun wijk te vergroten en de bij de bewoners levende ideeën en initiatieven die de sociale cohesie binnen de wijk vergroten, te ondersteunen. Met deze opdracht is in januari 2020 de activiteitencommissie (AC) geïnstalleerd.

De AC werkt vraaggestuurd: activiteiten organiseren vanuit wensen van bewoners en initiatieven van bewoners ondersteunen.

Onze grootste uitdaging is dus om met de bewoners in contact te komen en samen met hen te verkennen of en hoe we hun ideeën ten aanzien van activiteiten in de wijk kunnen realiseren.

De VruchtenAcademie die in juli 2020 startte is daar een mooi voorbeeld van.

Toen duidelijk werd dat in verband met de Coronacrisis een aantal initiatieven ‘on hold’ gezet moest worden, zijn we gaan nadenken over wat er wel kan. In samenspraak met buurtgenoten die bereid waren mee te werken door bijvoorbeeld een workshop te geven, is het idee van de VruchenAcademie ontstaan.

De VruchtenAcademie organiseert sinds juli 2020 ‘coronaproof’ activiteiten voor wijkbewoners onder het motto: voor wijkbewoners door wijkbewoners.

Voor alle activiteiten van de VruchtenAcadmie:

Kijk op de homepage bij het blauwe blokje: VruchtenAcademie – coronaproof

Er is altijd veel aandacht geweest voor activiteiten voor senioren. Zodra de corona maatregelen versoepelen zullen we de bestaande activiteiten voor senioren weer opstarten en in overleg met de doelgroep mogelijk uitbreiden.

In onze visie moet de Abri het informatiepunt worden voor alle bewoners die op zoek zijn naar informatie over sport-, culturele en andere activiteiten in onze buurt, of naar informatie over bijvoorbeeld ondersteuning voor senioren.
De uitwerking van deze plannen is door de coronacrisis ook even stopgezet, maar zodra het kan pakken we dit weer op. En uiteraard kunt u ook informatie aandragen, heel graag zelfs!

Heeft u wensen, ideeën, of wilt u graag meedoen in de AC

We horen graag van u!

U kunt ons mailen: ac@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl