Zoek in de kennisbank

U ziet 1 t/m 8 van 8 artikelen

Vereniging van Eigenaren (VvE)

In de Vruchtenbuurt staan, naast eengezinswoningen, veel appartementen en er zijn bijna 1000 Verenigingen van Eigenaren. De gemeente organiseert VvE informatieavonden die grotendeels gericht zijn op het goed onderhouden van de woningen. Onderhoud van woningen is verplicht op grond van de Woningwet. De eigenaren zijn in VvE verband gezamenlijk verantwoordelijk voor het onderhoud van het…  Volledig artikel »

Instructie balkononderhoud

Het onderhoud van oudere balkons brengt vaak wat zorg met zich mee. In de instructie onderhoud balkons vindt u handvatten om uw balkononderhoud goed uit te (laten) voeren. Veel balkons in de Vruchtenbuurt hebben op dit moment onderhoud nodig, dit komt door de specifieke balkonconstructie die in deze jaren 30 woningen is gebruikt. Vraag met zoveel…  Volledig artikel »

Gevelreiniging

Wanneer u uw gevel gaat reinigen zijn een aantal zaken belangrijk. Zonder de nodige maatregelen kan gevelreiniging nadelige gevolgen hebben voor mens en milieu. Geluidsoverlast en stofvorming kunnen hinder in de omgeving veroorzaken. Welke methode? Er zijn verschillende reinigings- en behandelmethoden voor gevels. Bijvoorbeeld zandstralen, ‘gummen’ of schoonmaken met stoom. Deze staan uitgebreid beschreven in de…  Volledig artikel »

Gevelrenovatie

Regelmatig zijn er langs de straat gevels en wanden te zien die vervallen zijn of reparatie nodig hebben. Doodzonde voor een gebouw waarbij gevelrenovatie goed mogelijk is. Het is belangrijk dat gevelrenovatie op tijd wordt uitgevoerd, als de wand begint te vervallen, wordt het van kwaad tot erger en wordt reparatie een stuk duurder dan…  Volledig artikel »

Subsidie glasisolatie

Vervangt u enkel glas door HR ++ glas? Dan kunt u subsidie krijgen van de gemeente. Door goede isolatie van uw woning kunt u besparen op uw energieverbruik en uw wooncomfort verbeteren. Als u minder energie verbruikt is er minder CO2 uitstoot en draagt u bij aan een schoner milieu. Omdat de gemeente in 2040 klimaatneutraal…  Volledig artikel »

Subsidie dak- en vloerisolatie

Gaat u het dak of de vloer in uw woning isoleren? Dan kunt u subsidie krijgen van de gemeente. Door goede isolatie van uw woning kunt u besparen op uw energieverbruik en uw wooncomfort verbeteren. Als u minder energie verbruikt is er minder CO2 uitstoot en draagt u bij aan een schoner milieu. De gemeente…  Volledig artikel »

Pluk de vruchten van onderhoud

In de wijken Vruchtenbuurt, Bomen- en Bloemenbuurt loopt het project Pluk de Vruchten van Onderhoud. Het doel van dit project is het onderhoud, en dan vooral het achterstallig groot onderhoud, van woningen onder de aandacht brengen van de eigenaren. Het bijzondere van het project is dat mensen uit de drie wijken zelf ideeën of plannen…  Volledig artikel »

Subsidie voor zonnepanelen

Bewoners, bedrijven en instellingen kunnen van 10 april tot en met 10 juni 2013 een aanvraag voor deze subsidie indienen. De gemeente wil op deze manier het gebruik van duurzame energie aanmoedigen. De subsidie wordt gegeven op basis van een open inschrijving. Aanvragers geven zelf aan hoeveel vermogen in Wattpiek zij willen plaatsen en welke…  Volledig artikel »