Operatie Steenbreek op 28 september

Groene Vruchtenbuurt: ruil je tegels om voor gratis planten

Door stenen te vervangen door planten, bloemen, struiken of bomen gaan we de verstening van de stad tegen en maken we de Vruchtenbuurt nóg fijner om in te wonen. Iedereen kan een bijdrage leveren: door een paar tegels uit je stoep of tuin te halen, kun je al een geveltuintje aanleggen of je tuin groener maken. Alle beetjes helpen!

Meer groen ziet er niet alleen mooier uit: het zorgt ook voor minder fijnstof in de lucht, biedt leef- en schuilruimte aan dieren, het helpt wateroverlast bij flinke regenbuien te voorkomen én het houdt je tuin koeler op warme, zomerse dagen.

Operatie Steenbreek op 28 september
Op zaterdag 28 september is het Burendag en dan organiseert Team Groene Vruchtenbuurt samen met Duurzaam Den Haag de actie Operatie Steenbreek in onze wijk. Lever je die dag jouw tuin- of stoeptegels bij ons in, dan krijg je er gratis planten voor terug! Een perfecte dag dus om – al dan niet samen met je buren – je tuin of gevel aan te pakken en daarmee jouw straat en onze wijk groener te maken.

Wil je ook meedoen? Breng dan zaterdag 28 september tussen 10.00 en 15.00 uur je tuin- of stoeptegels naar wijkgebouw de Abri, Abrikozenstraat 207. Een container, gratis planten en koffie staan voor je klaar! Heb je vragen? Mail ons gerust:groen@wijkberaad-vruchtenbuurt.nl

Lever jij op 28 september tuin- of stoeptegels bij ons in? Dan maak je bovendien kans op het boek ‘Over de bijen en de bloemen’, dat vol staat met praktische informatie en inspirerende ideeën om je dak, muur, terras, balkon of tuin aantrekkelijk te maken voor honingbijen. We verloten dit groene boek onder de deelnemers.

Op naar de 100.000
Vorig jaar was Operatie Steenbreek een groot succes. Bewoners van de Vruchtenbuurt leverden toen gezamenlijk 697 tegels in. Sinds 2016 zijn er in heel Den Haag al 93.000 stenen uit tuinen, straten en pleinen gehaald. Dit jaar hoopt de gemeente de 100.000 te halen en wij willen daar met de Vruchtenbuurt letterlijk ons steentje aan bijdragen. Wil je ook meedoen, maar weet je niet goed hoe? Je kunt één of meerdere tegels uit je tuin of langs de gevel van je huis halen en daar planten in te zetten, maar je kunt ook samen met je buren geveltuintjes aanleggen en zo jullie straat groener maken.